Trupa de Teatru “Orpheus”

orpheusÎn cadrul liceului nostru, elevii – pe lângă activitățile curente gen matematică, olimpiade, experimente la chimie, un baschet mic în curtea școlii, o ecuație, un plan înclinat, un lapte-gros – … își pot descoperi, dezvolta și etala talentul – actoricesc de această dată- în cadrul trupei de teatru a colegiului nostru.

Ei bine, da .. Există așa ceva și există de câțiva ani buni o echipă care în fiecare an a pregătit și a pus în scenă piese de teatru ce au fost sau sunt încă jucate de actori consacrați ai teatrului românesc și nu numai. În fiecare an, trupa de teatru recrutează noi talente și obține noi și noi succese.

Întreaga “mișcare teatrală” din Mishu este condusă de Doamna Cristina Nechifor, – profesoară de limba engleză , coordonator dramatic și manager …- amator, cum îi place dumneaei să se considere – dar al cărei sprijin acordat acestor “mici” actori i-au condus în multe finale ale concursurilor de teatru pentru liceeni în urma cărora au obținut premii considerabile.

În 2005 Trupa Orpheus a pus în scenă piesa “Burghezul Gentilom” după Moliere, bucurându-se de un succes formidabil la Teatrul de Comedie din București. Pe lângă spectacolul susținut aici ce a adunat aplauzele tuturor spectatorilor, această adaptare contemporană a “Burghezului Gentilom” a câștigat premiul pentru CEA MAI BUNĂ REGIE semnată de Vlad Cristache – la concursul “Jos pălăria” organizat de Clubul UNESCO “Adolescenții” sub direcția d-lui George Mihăiță, și premiul pentru CEL MAI BUN ACTOR același Vlad Cristache – la concursul LicArt.

Așadar un alt membru important al familiei ce formează această echipă este VLAD CRISTACHE, elev în clasa a XII-a E, cu predare intensivă în limba engleză. În anul 2003 a debutat în rolul Laertes din HAMLET, jucat în engleză elizabetană la Teatrul de Comedie. În 2004 interpretează rolul lui George Duduleanu din piesa “Gaițele” de Al. Kiritescu și rolul Jack (Earnest Wothing) din piesa “The Importance of Being Earnest” de O.Wilde, jucată și ea la Teatrul de Comedie (în limba engleză). În mai 2004 ,Vlad Cristache a câștigat premiul pentru cea mai bună regie cu colajul “Birtul lui Conu’ Iancu” (după I.L. Caragiale) la concursul “Jos pălăria”. Iar anul 2005 a fost unul plin pentru Vlădutz, așa cum îi spun lui prietenii … un an care l-a ambiționat și mai mult pentru piesa ce va fi jucată în 2006.

 

 

2009 – 2010

Premiul pt ,,Cea mai bună regie” –(Iany Panait) la festivalul ,,Jos pălăria”, pt piesa ,,Leonida XXI ” după Horia Garbea

“Disturbed” –de Brad Boesen a câștigat :

  • Best acting couple”-octombrie 2009 (Iza Marin and Andrei Gurlui) la  fest. “Open Stage”, Bistrița,
  • Best actor (Andrei Gurlui),”Best actress”(Iza Marin),”Best Show” la fest. “Maiart” , mai  2010 și
  • Trofeul  festivaluluiFlorian Pittiș, mai 2010

 

2010 – 2011

“An Attic in Paris With A View of Death” . după Matei Vișniec, muzica  Răzvan Diaconu- a câștigat :

  • Best actor”(Iany Panait)-and “Best sound track”(Razvan Diaconu) la festivalul “Shakespeare’s Heritage”, mai 2010
  • Cel mai bun actor principal”,  “Cel mai bun actor în rol secundar ”,și “Cel mai bun spectacol ” –la  festivalul “Maiart , mai 2010

În octombrie 2010, la festivalul ,,Open stage” din Bistrița Năsăud, piesa “The Wedding Story”- by Julianne Homokay a câștigat :

  • Best actress (Ioana Nicolae)
  • “Best supporting actress”(Cristina Juncu)
  • “The Jury Award for Modernity” la fest. “Open stage” , Bistrița, în October, 2010

 

Premiul pentru cea mai bună regie (Omar Al Aloul) cu piesa ,,Mofturi, mon cher!” după I.L.Caragiale, la festivalul ,,Jos pălăria”, mai 2011.


 Premiul II pentru actrița în rol secundar (Iulia Draghici) în piesa ,,Pescărușul” de A.P.Cehov, la festivalul MAIART, iunie 2011

Trupa ,,Orpheus” a mai pregătit  piesa ,,Masinaria Cehov” de Matei Visniec (regia-Mihai Ursu) la care juriul de la festivalul ,,Jos pălăria” a remarcat în special jocul Ruxandrei Simion, în rolul Sarah, precum și regia inspirată a lui Mihai Ursu, aflat la prima încercare de acest fel.

 

Înapoi la activități